Kolačići

Poslednji put ažurirano: April 2020.

Ova stranica (www.sharpconsumer.com), poput mnogih drugih, koristi male fajlove zvane kolačićima koji nam pomažu u saznavanju više o tome kako korisnici koriste našu stranicu i, u određenim slučajevima, kako bismo prilagodili ili izvršili optimizaciju njihovog iskustva. Ova politika navodi koje kolačiće prikupljamo i zašto, te šta možete uraditi kako biste ih kontrolisali. Možete promeniti postavke svog pretraživača kako biste izmenili dozvole koje dajete nama i trećim stranama za skladitenje i pristupanje kolačićima na Vašem uređaju.

Kako mogu kontrolisati kolačiće?

Možete kontrolisati kako se kolačići koriste putem svog internet pretraživača. Možete obično pronaći ova podešavanja u “opcijama” ili “podešavanjima” svog pretraživača. Kako biste razumeli ova podešavanja, sledeći linkovi možda budu korisni, ili možete koristiti opciju “Pomoć” u svom pretraživaču za više detalja.

Kada prvi put posetite internet stranicu Sharp-a, biće Vam predstavljen baner saglasnosti na različite vrste kolačića. Možete izmeniti ove postavke u bilo kom trenutku u našem Centru za podešavanja.

 

Možete takođe kontrolisati kako se kolačići koriste putem svog internet pretraživača.

Podešavanja kolačića u Internet Explorer

Podešavanja kolačića u Firefox

Podešavanja kolačića u Chrome

Podešavanja kolačića u Safari web i iOS

 

Takođe možete:

 

Kako koristimo kolačiće

Sledeće tabele i informacije navode kolačiće koji se koriste na našoj stranici.

Lista kolačića

Kolačić je mali zbir podataka (tekstualni fajl) koji internet stranica – kada je poseti korisnik – traži da Vaš pretraživač uskladišti na Vašem uređaju kako bi se zapamtile informacije o Vama, poput podešavanja jezika ili informacija prijave. Te kolačiće pravimo mi i zovu se kolačići prve strane. Takođe koristimo kolačiće treće strane – kolačići sa domena koji nije isti kao domen stranice koju posećujete – u cilju reklamiranja i marketinga. Konkretno, ove kolačiće i druge tehnologije praćenja koristimo u sledeće svrhe:

Strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni kako bi funkcionisala internet stranica i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Oni su obično aktivirani u kontekstu odgovora na Vaše akcije, poput zahtev za uslugama, poput podešavanja privatnosti, prijavljivanja ili popunjavanja obrazaca. Svoj pretraživač možete podesiti da blokira ili da Vas upozori na ove kolačiće, ali neki delovi stranice u tom slučaju neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju bilo kakve informacije koje se mogu povezati sa konkretnom osobom.

Podgrupa kolačićaKolačićiKorišćeni kolačići
sharpconsumer.rsOptanonConsent, OptanonAlertBoxClosed1. strana
sharpconsumer.rsCDN Server https://res.cloudinary.com/sharp-consumer-eu/, JSESSIONID1. strana
sharpconsumer.rs1. strana

Kolačići performansi

Ovi kolačići nam omogućuju da brojimo posete i poreklo saobraćaja kako bismo mogli da izmerimo i poboljšamo učinak naše stranice. Oni nam pomažu kako bismo znali koje strane su najpopularnije i najnepopularnije, odnosno kako bismo videli kako se posetioci kreću po stranici.    Svi podaci koje ovi kolačići prikupljaju su agregirani, te su stoga anonimni. Ukoliko ne omogućite rad ovih kolačića, nećemo moći da znamo kada ste posetili našu stranicu, te nećemo biti u mogućnosti da pratimo njen učinak.

Podgrupa kolačićaKolačićiKorišćeni kolačići
sharpconsumer.rs_ga, _gid, _gat, _gat_UA-75345872-11. strana

Ukoliko želite da nas kontaktirate u vezi sa kolačićima, molimo pošaljite email na iod.pl@sharpconsumer.eu